Om

Jeg heter Morten Dahle Stærk og er utdannet teolog. Jeg er ellers oslogutt fra Fredrikstad med godt humør og mye på hjertet. Jeg er opptatt av fordypning, formidling og å forstå sammenhenger.

Jeg jobber idag i Lunde og Luther Forlag som redaksjonsansvarlig for Luther Forlag og salgs- og markedssjef for Lunde og Luther Forlag.

Jeg har siden jeg var 16 hatt en del symptomer som det tok meg flere år å finne årsaken til. Mange av symptomene er diffuse, og jeg identifiserer meg sterkt med dem som har opplevd avvisning fra helsepersonell fordi konkrete symptomer blir avvist som psykiske eller hypokondriske.

Reaktiv hypoglykemi er en psykosomatisk sykdom der både den psykiske og den fysiske helsen blir berørt. Det trengs etter min forståelse mer åpenhet rundt psykiske lidelser i vårt samfunn. Mindre stigmatisering er nødvendig. Samtidig er Reaktiv hypoglykemi en sykdom som skyldes konkrete fysiske sammenhenger der man utvikler en slags intoleranse mot sukker.

Sykdommen er med riktig behandling forbigående, men de fleste må vende seg til et kosthold med mindre sukker og andre raske karbohydrater. Dette er i seg selv en belastning fordi søthunger er et symptom ved sykdommen. Veien til en bedre hverdag går derfor gjennom en helhetlig omlegging av livsstil som berører kost, mosjon og mindre stress.

Tilbakemeldingene tyder på at mange allerede har fått hjelp av denne siden. Jeg takker for alle tilbakemeldinger og håper at dette er et lite bidrag til å øke kunnskapen om svingende blodsukker i et oppjaget og stresset samfunn. La meg sitere en lege som på Puls tirsdag 27. oktober 2009 uttalte: – På doktorskolen lærte vi: «Formidle alltid – du kommer til å se tilbake på det». Dette er også i følge psykiater Finn Skårderud et faktum: De fleste blir bedre av mentale lidelser. Når det gjelder Reaktiv hypoglykemi gjelder med riktig behandling alle. Kutt sukkeret, og du vil oppleve rask bedring.

Jeg skriver dette når det er høst og tar meg i å tenke: «Utenfor er solen, løvet og de vakre trærne». Her inne sitter jeg og legger strategi for hvordan jeg kan stresse mindre. La oss gå ut og nyte skaperverket.

Vennlig hilsen Morten som også blogger på mortenda.com

Les Fedon Lindsbergs svar om reaktiv hypoglykemi hos lommelegen her.

F1060010

Morten begynner å kvikne til i 2008 etter langvarig sykdom som dels skyldtes ubehandlet hypoglykemi!

Reklamer

2 thoughts on “Om

  1. Hei, jeg tror dette er en mulig diagnose for mine spise problemer, men hva mener du med at: «belønningsmåltidet må inntaes etter en time» ? Mener du en time etter forrige måltid, at maten skal spises i løpet av en time eller?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s