Behandling

Diagnostisering:

Sykdommen kan i mange tilfeller påvises ved hjelp av en glukosebelastningstest. Man tar en blodsukkertest før og i jevne intervaller etter et glass med sukkervann. Din lege kan vurdere om det er fornuftig å ta testen hvis du i utgangspunktet får kraftige symptomer ved større inntak av sukker. Hvis du først tar testen bør den gå over flere timer. Det er vanlig at utslaget som viser at dette dreier seg om Reaktiv hypoglykemi kommer først etter 3-5 timer. Det er derfor ikke unormalt at personer med Reaktiv hypoglykemi blir svært sløve klokken 20.00 hver dag hvis de spiser regelmessig middag klokken 17.00.

Noen er også intolerante mot sukrose. En slik test kan tas på Rikshospitalet. Prøven rekvireres av lege.

Utover dette stilles diagnosen klinisk. Gjennom samtaler med lege / annen autorisert behandler kan man kartlegge sykdomsbildet (anamnese) og forsøke diett.

Familieanamnese:

En kartlegging av familiens sykdommer er svært nyttig ved Reaktiv hypoglykemi. Hvis noen i familien har diabetes, liknende symptomer etc. er dette indikasjon på en genetisk predisposisjon. Hvis man først spør så er det ofte overraskende mange som sliter med samme problemer.

Behandler:

Reaktiv hypoglykemi anerkjennes ikke av alle skolemedisinere. Sykdommen stilles ofte klinisk og en vanlig tilbakemelding er ”blodprøvene er helt fine”.
Det hjelper ikke hvis man fremdeles har ubehag.

Homøopater og andre alternative behandlere vil ta dette på alvor. Det kan være nyttig å forsøke alternativ behandling. Spesielt i hovedstadsområdet er det flere privatpraktiserende og klinikker som tilbyr homøopater med legeutdanning eller kombinasjon av behandling.

Et godt råd er å ikke gi seg før man blir tatt på alvor. Et bytte av fastlege eller behandling på privat klinikk kan være en god investering for å rette opp en sykdom man må ta på alvor.

Se ellers Diett for mer informasjon om hvordan du skal spise.

Reklamer

3 thoughts on “Behandling

  1. Jeg har fått diagnoosen Lavt Blodsukker av min Fotsone/kinesologi behandler, og jeg har alle symtomer på det. Godt å lese denne siden, for det er vanskelig å ikke bli trodd på av legen. Jeg fikk diagnosen i Februar,og jeg sliter stadig med symtomene. Er stadig aktiv sykemeldt,blir så lett stressa.

  2. Endelig! Jeg er utrolig glad for å ha funnet dette nettstedet, takk!

    Jeg har slitt som så mange andre med dette i mange år. Har tatt det opp med legen mange ganger uten å bli tatt alvorlig.
    Var hos legen igjen i går og da skjønte han at dette er er kjempe problem for meg. Har tatt div. blodprøver. Så får vi se 🙂

    Jeg har begynnt å legge om kosten, så nå håper jeg ting bare blir bedre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s